Így néz ki maga a koncentrátum:
Így néz ki az elkészült forró ital:
Így pedig a Frupka jeges koktélként:
A Frupka sült tea NEM TARTALMAZ:
- hozzáadott répacukrot;
- tartósítószereket;
- mesterséges színezéket;
- koffeint;
- zselésítő anyagokat, ízfokozókat stb.
Elkészítése tehát pofonegyszerű: a koncentrátumot ízlés szerinti mennyiségű (kb. 2 dl az ajánlott) forró vagy hideg vízzel kell felönteni, és készen van a gyümölcsös ital, további ízesítést nem igényel.
A gyümölcsöket speciális eljárással, saját recept alapján dolgozzuk fel Csehországban. A rövid sütés során új karaktert vesznek fel a különféle gyümölcsök, ráadásul a sütés egyben tartósítja is őket, így tartósítószerekre már nincs is szükség.
Apropó, Csehország: ott majd’ százötven éves hagyománya van ennek az italnak; a nagymamák a lekvár mellé rendszerint sült teát (csehül „pečený čajt”) is eltesznek, ha elérkezik a gyümölcsszezon. Nyáron is fogyasztható persze, jéghideg szódával vagy fagylalttal, de mindenki a hidegre tartalékolja őket…
Mivel a Frupka csupán fruktózt tartalmaz édesítésként, így cukorbetegek is fogyaszthatják!